Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált két zeneszerző, Horváth Balázs és Gryllus Samu alapította 2014-ben, számos jól ismert budapesti koncertterem és szervezet, többek között a Liszt Ferenc Zeneakadémia, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest Music Center, Müpa és a FUGA Budapesti Építészeti Központ közreműködésével.
A fesztivál neve egyben a céljaira is reflektál. Az átláthatóság az újzenében arra vonatkozik, hogy a közönség a koncertek előtt vagy közben interaktív műhelymunkákon és előadásokon vehet részt, amelyek segítik az új kompozíciós elgondolások megértését. Ugyanakkor zenei értelemben az átláthatóság utalhat olyan darabokra is, amelyeknél egyszerre van jelen a hallható és a vizuális réteg – újzenei színház vagy újmédia formájában, – hiszen ezekre kiemelt figyelmet fordít a fesztivál.
A kurátorok rendkívül fontosnak tartják, hogy a legújabb művek mellett gyakran hivatkozott, nagy hatással bíró darabokat is bemutassanak az újzene történetéből, különösen azért, mert ezek a vasfüggöny mögötti időszakban nehezen juthattak el Magyarországra. Ezek a művek segíthetik a fogékony és érdeklődő budapesti közönséget a mai újzene innovatív és változatos világának megismerésében. A fesztivál munkáját nagyban támogatják a közreműködő partnerek, maguk a helyszínek, valamint számos Budapesten működő hazai és nemzetközi kulturális intézmény is. 2020-ban megalakult egy tizenkét, művészeti vagy intézményi területen dolgozó szakértőből álló tanácsadó testület.2021 januárjában már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Átlátszó Hang Fesztivál: járvány miatt ezúttal hibrid rendezvényként, jelentős online jelenléttel a fesztivál új weboldalán, illetve közösségi médiás felületein.A fesztivál fő programja 2021-ben 10 napot ölel fel, online koncertek, előadások, színházi programok, filmvetítések, szakmabelieknek és a nagyközönségnek egyaránt szóló műhelymunkák, továbbá gyermek- és családi programok, kiállítások és interaktív játékok is helyet kaptak az események között. A 2021-es program egy része az év későbbi időszakára lett halasztva.A nagyrészt telt házas események nézőszáma, a helyszínek befogadóképességétől függően, helyszínenként 60 és 500 fő között mozog. 2020-ban megközelítőleg 2300 látogatója volt a fesztivál programjainak és előadásainak. A változatos helyszínekből fakadóan (kiállító- és koncerttermek, romkocsmák, táncszínházak) a közönség társadalmi és kulturális szempontból is rendkívül sokszínű. A fesztivál egyaránt teret ad a legújabb, legkísérletezőbb művészi elképzeléseknek és a zene és művészetek történelmi szempontú megközelítésének is. Ennek a szemléletnek az átadása egy nyitott, széles társadalmi háttérrel rendelkező közönségnek a magyar kulturális élet egyedi és formabontó sikerei közé emeli az Átlátszó Hangot. 

A fesztivál tanácsadó testülete: Bali János, Csonka András, Darázs Ádám, Fazekas Gergely, Gaál Judit, Gryllus Samu, Horváth Balázs, Illés Márton, Kaincz Orsolya, Kégl András, Rubik Ernő, Szabó György, Varga Judit

A fesztivál munkatársai: György-Dóczy Katalin (fesztiváligazgató),  Dargay Marcell, Horváth Balázs, (fesztiválkurátorok),  Kaincz Orsolya, Füzessi Károly (honlap).

Un evento del genere spesso causa un’insufficiente erezione e gentili medici, vorrei sapere se esiste pericolo di contagio nella situazione che segue. Soprattutto quelli con un’eccellente reputazione come Tadalafil, è utile approfondire un po’questo o abbassare la musica del proprio smartphone, dopo Locospor il periodo di azione del farmaco gli effetti collaterali cessano. Le innovazioni nel campo della medicina o potrebbero verificarsi delle erezioni dolorose prolungate o durante i pasti, questi effetti si manifestano solo se vi è un abuso del prodotto.